explorers RGB

The Sky Is The Limit & Never A Dull Moment

Bij de Sherrows kan je zelf aan de slag. Handen uit de mouwen voor de spannendste etappe in de ontdekkingsreis van Scouting. Ben je tussen de 15 jaar en 18 jaar? Dan kan je Sherrow worden. Jullie maken samen plannen. Bepalen je eigen avontuur. Daarom is geen opkomst hetzelfde.

Abseilen, kanovaren, primitief kamperen, dagje strand en naar feestjes gaan van andere scoutinggroepen. Je eigen mok uit berkenhout hakken. Samen met een groep in Zuid-Afrika een milieuproject opzetten via Internet. Niks is onmogelijk. Bij de Sherrows blijft het niet bij plannen maken. Plannen zijn er om uitgevoerd te worden.

Draaiavond

We draaien op vrijdagavond van 19.30uur tot 22.00uur. Nadat we het programma gedraaid hebben, bestaat er de mogelijkheid om met elkaar een (non-alcoholisch) drankje te doen en de avond gezellig af te sluiten.

Organisatietalent

Plannen maken is één ding. Samen plannen uitvoeren is twee. Het vraagt organisatietalent. Je moet er voor praten en luisteren en besluiten nemen. Maar organiseren valt te leren. Want Sherrow zijn, ben je gelukkig niet in je eentje. De taken worden verdeeld. Ieder speelt z'n eigen rol in het team. Iedereen zorgt ervoor dat de voorbereiding en uitvoering van het plan gladjes verloopt. Met zijn allen zorg je er ook voor dat iedereen z'n ei kwijt kan over het plan en natuurlijk in actie komt!

Ruimte en respect

Avontuur is het onbekende verkennen. Daar ligt de grootste uitdaging. Bij de Sherrows krijg je de ruimte om je eigen talenten te ontwikkelen. Kansen genoeg. Het is aan jou om ze te benutten. Maar Sherrow zijn, ben je niet vrijblijvend. Je hebt respect voor jezelf en voor anderen. Je kunt leren van alle culturen in de wereld. In binnen- en buitenland. Je bent lid van een internationale vereniging. Als Sherrow heb je respect voor je natuurlijke omgeving.

Explorers

Programma’s

Die maken de Sherrows zelf, in tweetallen. Met natuurlijk een beetje hulp van elkaar en de begeleiding. Elke week wordt er een ander onderwerp gebruikt, zodat geen enkel programma saai is.

Begeleiding

Sherrows zijn oud en wijs genoeg. Leiding heb je niet meer nodig. Begeleiding kan nog wel handig zijn. Van de begeleiders mag je dus best wat verwachten maar niet dat ze je bezighouden. Geen voorgekookte activiteiten. Wel dat ze je net dat laatste zetje geven. Dat ze je een goeie reden geven om uit je luie stoel te komen. En een beetje hulp als het plan dreigt te stranden. Een goede begeleider staat niet aan de kant maar doet actief mee.

Samen

Sherrow ben je niet in je eentje. Je zou wel eens dikke maten kunnen worden.

Samen uit, samen thuis. Samen plannen maken, samen de handen uit de mouwen steken. Samen feesten, samen opruimen. Samen brassen, samen dokken.

Acties

Behalve de contributie die je betaalt aan de NASG, waarvan je op zomerkamp kan gaan en weekendjes kan organiseren, is het altijd fijn om extra geld te verzamelen voor de Sherrows. Hierdoor is er meer mogelijk; kan je meer activiteiten ondernemen op zomerkamp, kan je vaker een weekendje weg met elkaar. Om dit extra geld te verzamelen, zijn de Sherrows actief om acties te doen. De Sherrows helpen bij de Brabantse Dag, Hooipop en de carnavalsoptocht in Hapert. Dit levert een leuk geldbedrag op.

Op zomerkamp

Elk jaar gaan de Sherrows op zomerkamp. Dit organiseren de Sherrows helemaal zelf. Jullie bepalen waar je naartoe willen, hoe je daar komt, waar je verblijft, welke activiteiten jullie gaan ondernemen. Sherrows gaan op expeditie. Geen kleinigheid. Wel avontuur. Vaak letterlijk over de grens. Op pad met je rugzak. Wildkamperen waar dat kan. Luxemburg, Tsjechië, Nederland, Duitsland, België. Allemaal al gedaan door Sherrows.

Bereidverklaring Sherrows

Als Sherrow wil ik samen met anderen
de wereld om mij heen ontdekken
en meer leefbaar maken. 

Met de inzet van mijn mogelijkheden
en met eerbied voor alles wat leeft
wil ik de kansen die ik krijg benutten.

Ik probeer zo goed mogelijk om te gaan
met de middelen die mij ter beschikking staan
en ik respecteer mijzelf en anderen.


Contact

Vind je het leuk om eens te komen kijken bij de Sherrows? Je bent van harte welkom!

Neem via contact op met de begeleiding of kies in het menu voor komen kijken.